Start de chat
online

Is EPDM geschikt voor het afdichten van de bouwvoet (fundering)?

Ook de bouwvoet of fundering van een nieuwbouwwoning kan worden afgedicht met EPDM-folie. EPDM is een duurzaam en waterdicht materiaal dat vaak wordt gebruikt voor waterafdichtingstoepassingen, waaronder het afdichten van funderingen. Hier zijn de algemene stappen om de fundering met EPDM-folie af te dichten. Houd er rekening mee dat de exacte aanpak en materialen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de vereisten van je bouwproject. Raadpleeg indien mogelijk ook de richtlijnen van de fabrikant of distributeur van de gebruikte EPDM-folie.

Zorg ervoor dat de ondergrond waarop de EPDM wordt aangebracht schoon, droog, vlak en vrij van vuil is. Verwijder stof, vuil en eventuele scherpe uitstekende voorwerpen.

Meet de lengte van de bouwvoet en snijd de EPDM-folie op maat. Voeg extra lengte toe voor overlapping en bevestiging.

Breng de geschikte lijm voor EPDM aan op zowel de ondergrond als de achterkant van de EPDM-folie. Volg hierbij de instructies van de lijmfabrikant.

Plaats de EPDM-folie op de bouwvoet, beginnend aan één kant. Zorg voor voldoende overlap op de aangrenzende oppervlakken (bijvoorbeeld muren) om een goede afdichting te waarborgen.

Druk de EPDM-folie stevig aan op de ondergrond, en strijk eventuele luchtbellen of plooien glad. Dit is belangrijk voor een goede hechting.

Als er meerdere stukken EPDM worden gebruikt, breng dan lijm aan op de overlappingen en druk ze stevig tegen elkaar.

Gebruik EPDM-kit om eventuele naden, randen en verbindingen af te dichten. Breng de kit royaal aan en maak een goede afdichting.

Inspecteer de geïnstalleerde EPDM-folie zorgvuldig op eventuele onregelmatigheden, scheuren of lekkages.

Let op dat sommige EPDM-folies een primer vereisen voor een betere hechting. Controleer de instructies van de fabrikant voor specifieke aanbevelingen. Bovendien, als dit deel uitmaakt van een specifieke bouwcode of regelgeving, zorg er dan voor dat je voldoet aan de lokale bouwvoorschriften.

Easyroof heeft Elevate (vroeger: Firestone) EPDM 1,15mm dik op voorraad in rolbreedte 20cm - 40cm - 60cm - 80cm en 100cm. Deze kan besteld worden per lopende meter of per volle rol (30,50m/rol).