Start de chat
online

Hoe werkt afschotisolatie bij een plat dak?

Bij klassieke platte daken wordt de helling in het plat dak uitgechapt, op de betonnen welfsels komt een chapelaag. In geval van een houten constructie wordt de helling reeds uitgetimmerd in een bepaalde helling.

Afschotisolatie (bijvoorbeeld Recticel Eurothane Silver A) kan een interessant alternatief zijn indien geen van bovenstaande oplossingen mogelijk is, en regenwater toch naar de afvoer kan stromen en niet op het dak blijft staan. Bij isolatie op afschot zit de helling vervat in de platen zelf, bijvoorbeeld bij afschot 1/120 lopen de platen 1cm per plaat af.

Bovenop de isolatielaag wordt dan de waterdichte laag aangebracht, zoals een waterdicht membraan (bijvoorbeeld EPDM), bitumen of andere waterdichtingsmaterialen. Deze laag voorkomt dat water de isolatielaag binnendringt.

Voorbeeld van een legplan:

Een correcte berekening, legplan en de installatie zelf van afschotisolatie zijn essentieel voor de waterdichtheid en duurzaamheid van een plat dak. Het is raadzaam om bij nieuwbouwprojecten of renovaties samen te werken met ervaren professionals om ervoor te zorgen dat het afschotsysteem correct wordt berekend en geplaatst.

Easyroof heeft een ruime expertise met afschotisolatie. Contacteer ons voor een offerte met isolatie op afschot.