Start de chat
online

Verschil tussen een roofing en EPDM dak uitgelegd

EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen, Diëeen en Monomeer. Dat betekent dat EPDM een folie is in rubber die op een plat of licht hellend dak kan gelijmd worden. EPDM kan gewoon op een dak gelijmd worden. Roofing kan ook gelijmd worden, maar wordt zoals vroeger meestal op een dak gebrand. Roofing op een plat dak branden is dan ook geen klus om zelf te klaren.

Wat is het verschil tussen roofing en EPDM?

Roofing heeft een houdbaarheid van 15 tot 20 jaar en EPDM heeft een levensduur van minstens 50 jaar. Roofing is goedkoper dan EPDM en het grote voordeel van roofing is dat de dakwerker het ook in de winter kan plaatsen wanneer de temperatuur lager is dan het vriespunt. Bij EPDM dient de buitentemperatuur minstens 5°C te zijn, omdat de contactlijm waarmee de rubber vastlijmt wordt op het dak voldoende moet kunnen uitdampen. Bij roofing heeft de dakwerker een brander nodig en is het leggen van roofing op je dak dan ook geen klus voor de doe-het-zelver uitgevoerd.

Roofing wordt in meerdere repen of lagen geplaatst, terwijl EPDM steeds in één stuk wordt gelegd. Dit heeft als gevolgd dat bij EPDM de kans op lekken minimaal is. Het EPDM materiaal is ook veel elastischer waardoor inwerkend zonlicht geen invloed heeft op het materiaal.

Terwijl de oudere generatie vooral roofing gebruikte, is de jonge generatie steevast op de EPDM kar gesprongen. EPDM kan immers gemakkelijk zelf geplaatst worden mits het volgen van de Easyroof instructievideo. Als je als jong koppel of op middelbare leeftijd een nieuwbouwwoning betrekt of je huis renoveert is het maar zo leuk dat het materiaal nog minstens 50 jaar meegaat én je je EPDM zelf op je dak kan leggen aan een uiterst voordelige prijs/kwaliteitsverhouding.

EPDM op je dak?

De doe-het-zelver kan vrijblijvend een prijsofferte in detail bekomen door het invullen van dit formulier.