Start de chat
online

De voordelen en nadelen van roofing

Roofing is vanouds een populaire dakbedekking voor velen. De kwaliteit ervan is de laatste jaren erg verbeterd en ook het prijskaartje is vrij voordeling.

Roofing of bitumen is een soort dakbedekking dat al lang populair is voor platte daken. Bitumen, oftewel aardolie in combinatie met polyester of glasvlies, is in tegenstelling tot de klassieke roofing tegenwoordig een pak elastischer geworden door het toevoegen van kunststofvezels.

Roofing wordt voornamelijk gebruikt op platte daken of licht hellende daken. Het wordt geleverd in de vorm van stroken of bitumenleien en geschikt voor daken met een (sterke) hellingsgraad.

Maar wat zijn de voordelen van roofing?

- Roofing heeft een relatief voordelig prijskaartje.

- Roofing gaat 20 à 40 jaar mee. Let wel dat de levensduur sterk afhangt van het merk, onderhoud en kwaliteit van het materiaal.

- Roofing is relatief eenvoudig te herstellen en te vervangen.

- Roofing is ecovriendelijk, want gerecycleerd materiaal.

- Een dak met roofing is (uiteraard) bestand tegen vocht.

- Roofing is ook perfect combineerbaar met isolatiemateriaal. Wanneer het dak van buitenaf wordt geïsoleerd (wat aangeraden wordt), dan kan bitumen gewoon op de isolatielaag geplaatst worden.

Wat zijn de nadelen van roofing?

- Roofing is niet zo goed bestand tegen UV-straling van de zon.

- Roofing wordt in verschillende repen gelegd, met bijgevolg verschillende naden wat het risico op lekkage erg vergroot.

- Roofing vraagt regelmatig onderhoudswerk. Tenminste jaarlijks dienen takken, ingegroeide wortels en vuil verwijderd te worden. Indien dit niet op tijd wordt uitgevoerd kan de drainage van water worden verstoord.

- Wil je roofing plaatsen? Dit werk laat je best over aan een ervaren dakwerker, in tegenstelling tot EPDM wat gemakkelijk kan geplaatst worden door de doe-het-zelver.