Start de chat
online

EPDM of toch maar klassieke Roofing op mijn dak?

EPDM is hip, snel en gemakkelijk zelf te plaatsen, en je bespaart er tot 60% op je dakfactuur mee uit. Logisch dat de klassieke roofing dakwerkers liever ver weg blijven van dit populaire doe-het-zelf product.


Het grote verschil tussen EPDM en roofing (wordt in de volksmond ook wel Derbigum genoemd naar analogie met het bitumen merk), is dat EPDM merken zoals BossCover en Firestone uit één stuk worden gekleefd met heel eenvoudige hulpmiddelen. Een lijmrol volstaat. Roofing branden is echter geen job voor onervaren dakwerkers. Roofing wordt in banen van 1m breed gebrand en dit moet precies goed zijn, anders zijn de naden niet waterdicht!

Ieder dakmateriaal zet uit bij warmte en krimt bij koude, dus ook EPDM en roofing. Bij roofing zal door de jaren heen steeds meer wrijving op de talloze naden komen, waardoor er uiteindelijk lekkages in de naden zullen ontstaan. Hoe lang een roofing dak meegaat is moeilijk te zeggen, maar dat er ooit lekkages komen ter hoogte van de lasnaden is een zekerheid.

Een naadloos EPDM membraan wordt uit één stuk aangeleverd op maat van je dak. Gezien de hoge elasticiteit (tot 400%) en het ontbreken van naden is de kans op lekkage nihil. Zelfs na meerdere decennia zal het EPDM rubber membraan niet barsten of scheuren. EPDM is verkrijgbaar in meer dan 20 rolbreedtes, tot maximaal 15 meter breed op 30 meter lang uit één stuk.

EPDM wordt gebruikt voor nieuwbouw woningen, maar is eveneens de ideale oplossing voor renovatie van een bestaand roofing dak. De EPDM folie uit één stuk wordt rechtstreeks op de oude bitumen of roofing gekleefd, of men kan opteren om eerst een bijkomende isolatielaag aan te brengen bovenop de bestaande roofing. De PIR isolatieplaten worden met PU kleefschuim vastgehecht op de oude roofing, waarbij deze laatste nog dienst doet als dampscherm voor de nieuwe isolatie.

Bij Easyroof kan je een volledig doe-het-zelf pakket bestellen inclusief EPDM uit één stuk, lijm en alle toebehoren. Bij iedere bestelling wordt een montagefilm en -handleiding meegeleverd. Klik hier voor een vrijblijvende offerte.