Start de chat
online

5 populaire klusjes tijdens de coronapandemie

Door de coronamaatregelen en het flatten the curve adagio zijn de laatste maanden veel mensen thuis moeten blijven. Veel mensen hebben het ook economisch lastig gekregen en de mogelijkheden aan DIY klusjes schieten dan ook als paddestoelen uit de grond. Ook verre vliegreizen zijn tijdens de zomer van 2020 niet aan de orde. Omdat veel mensen thuis moeten blijven en hun portemonnee wat meer in de gaten houden, is het nu een ware rage om lekker zelf thuis aan de slag te gaan met allerlei klusjes. Ook hebben mensen niet zo graag dat er nog externe mensen in hun huis komen werken, als ze zelf ook al de hele week thuis moeten blijven met hun kinderen. Hieronder lijsten we 5 populaire DIY klusjes op.

1. Je huis opruimen

Het weggooien van oude spullen is voor veel mensen nog vaak een groot dilemma. Hierdoor komt oude troep steevast in kamers terecht die niet of amper voor iets anders kunnen worden gebruikt. Zo ontstaan veel "rommelkamers" die jarenlang niet worden opgeruimd en waar niets wordt weggehaald. Een proper huis is nochtans een propere geest en veel mensen zijn door de vrijgekomen tijd toch begonnen met opruimen en het wegbrengen van spullen naar het containerpark. Denk ook aan de kringloopwinkels om overbodige spullen naartoe te brengen, want deze zijn terug geopend.

2. EPDM zelf plaatsen op je plat dak

Het renoveren van een plat dak of bijbouwen van tuinconstructies, carports, pergola’s en poolhouses zijn momenteel erg populair. Veel huizen worden gebouwd met een plat dak. En een plat dak zelf isoleren en waterdicht maken met EPDM uit één stuk is een klus die je gemakkelijk zelf kan uitvoeren. Qua kostenplaatje zit je hierdoor ineens aan minder dan de helft van de prijs van een dakwerker.

Bij Easyroof beschikken ze over ruim voldoende voorraad om direct na bestelling te kunnen uitleveren. Niet alleen de EPDM, lijm en toebehoren, maar ook dakrandprofielen in 10 verschillende RAL kleuren, diverse dakdoorvoeren (bv voor ventilatie, dampkap of zonnepanelen), lichtkoepels en platdakvensters behoren tot de mogelijkheden. Bij iedere bestelling wordt een handige montagefilm en –handleiding meegeleverd. Bij vragen tijdens het plaatsen kunnen klanten steeds terecht op onze telefonische helpdesk. Klik hier voor een vrijblijvende offerte EPDM om zelf te plaatsen.

3. Airco installeren

Door de klimaatopwarming wordt het steeds warmer op aarde, ook binnenshuis. Waar airco's vroeger vooral in huizen en winkels in Zuiderse landen werden geïnstalleerd, is er nu een enorme opmars van de installatie van airco's in Belgische woningen. Voordat de hete dagen zich aandienen, maar ook als het al bakken en braden is, gaan veel mensen op zoek naar een airco om zelf te installeren. Het scheelt dan ook enorm in het budget als je kiest voor een aircosysteem dat je zelf kan installeren.

4. Moestuin aanleggen

Meer en meer mensen beginnen nu hun eigen moestuin aan te leggen. Het is niet alleen leuk om geteelte groenen en fruit te zien groeien in je eigen tuin, het bespaart ook weer in je portemonnee. Het belangrijkste bij het ontwerpen van een moestuin is het uitkiezen van de juiste plek. Zoveel mogelijk zon is ideaal, minimaal 6 à 8 uur zonlicht per dag, want de meeste groenten houden erg veel van de zon. Als je geen zonnige tuin of balkon hebt, kan je kiezen voor deze groenten die al blij zijn met 3 à 6 uur zonlicht per dag: spinazi, snijbiet, rucola, sla, biet, wortelen en mosterblad.

5. Buitenschilderwerk

Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar toch zijn er veel mensen bezig met het buitenshuis zelf beschilderen van poortjes en houten afsluitingen. Buitenshuis klussen in openlicht is erg populair geworden, waardoor schilderen en zelf EPDM op je plat dak leggen aan een enorme opmars is begonnen.