Start de chat
online

Dakwerker gezocht?

Ben je op zoek naar een dakwerker voor je plat dak? Door EPDM en isolatie zelf te plaatsen, bespaar je tot 60% op de factuur van de dakwerker! Zo zit je bij Easyroof goed voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten met een water- en winddicht dak als eindresultaat!

Bekijk een fragment uit de montagefilm.

EPDM zelfbouw dakbedekking voor platte daken

Bij Easyroof is er meer dan 10 000 m² EPDM op voorraad en kan er snel aan huis geleverd worden. Je kan ook naar Mechelen rijden voor afhaling in ons magazijn vanaf één dag na je bestelling. Vraag hier je vrijblijvende offerte.

Eenvoudige plaatsing

De EPDM dakfolie wordt in één stuk aangeleverd, tesamen met de benodigde kits, lijm en accessoires zoals dakrandprofielen en lichtkoepels. Het zelf plaatsen van een plat dak is kinderspel, zonder te besparen in kwaliteit met A-merken zoals Recticel, BossCover, Vedag, Soudal, Roval, Skylux en Ubbink. Er is geen enkele opleiding of ervaring in dakwerken vereist dankzij de eenvoudige meegeleverde Easyroof montagefilm en handleiding. Vraag hier je vrijblijvende offerte.

Het verschil tussen EPDM en roofing

Klassieke roofing (ook wel Derbigum of bitumen genoemd) wordt in smalle dakbanen van 1 meter breed geplaatst. Hierdoor ontstaan enorm veel overbodige naden op je dak, die onder wisselende temperaturen uitzetten en inkrimpen, waardoor je na ten laatste 10 à 20 jaar gegarandeerd scheuren krijgt op je dak.

EPDM daarentegen wordt in één stuk aangeleverd en biedt door de hoge elasticiteit (tot 400%) geen enkel risico op een lek. Het EPDM rubber membraan kan zelfs na meerdere decennia niet scheuren of barsten.

Bovendien is EPDM een pak milieuvriendelijker dan roofing en gaat tot maar liefst 50 jaar mee!

Lees nog meer over de verschillen tussen EPDM en roofing.

EPDM rubber van hoogwaardige kwaliteit

Een groot voordeel van hoogwaardige EPDM-rubber is dat doe-het-zelvers de EPDM zelf kunnen plaatsen zonder kan op scheuren of barsten, ook na langdurige blootstelling aan de zon. Bovendien is EPDM-folie, in tegenstelling tot roofing of andere alternatieven van EPDM, eenvoudig zelf te plaatsen. Vraag hier je vrijblijvende offerte.

Zowel nieuwbouw als renovatie

EPDM wordt gebruikt voor zowel nieuwbouwwoningen als renovatie van een bestaand roofingdak. De EPDM folie uit één stuk kan rechtstreeks op de oude bitumen of roofing gekleefd worden, of men kan opteren om eerst een bijkomende isolatielaag aan te brengen op de oude roofing. De PIR isolatieplaten worden met PU kleefschuim vastgehecht op de oude roofing, waarbij deze laatste nog dienst doet als dampscherm voor de nieuwe isolatie. Lees nog meer over de verschillen tussen EPDM en roofing.